Termeni si conditii

Termeni si conditii de utilizare a site-ului www.bateriimoto.ro

Conform art.4 din OG 99/2000 din Romania “consumator” inseamna „orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care cumpara, dobandeste, utilizeaza ori consuma produse sau servicii in afara activitatii profesionale”, „comerciant” e ”persoana fizica sau juridica autorizata sa desfasoare activitati de comercializare a produselor si serviciilor de piata”. In aceeasi Ordonanta a Guvernului Romaniei 99/2000, art.34, vanzarea la distanta este definita ca fiind „acea forma de vanzare cu amanuntul care se desfasoara in lipsa prezentei fizice simultane a consumatorului si a comerciantului, in urma unei oferte de vanzare efectuate de acesta din urma, care in scopul incheierii contractului, utilizeaza exclusiv tehnici de comunicatie la distanta”.
SC VESNA GC SRL, cu sediul social in loc. Cluj-Napoca, jud. Cluj, str. Donath, nr.186, ap.12, Romania, inscrisa la Registrul Comertului cu numarul J12/1596/2009, CUI RO25871352, capital social subscris si varsat 200 lei, cod CAEN 4531, detine calitatea de autor, proprietar, administrator al site-ului www.bateriimoto.ro

Conditii generale pentru utilizarea site-ului

Utilizarea site-ului www.bateriimoto.ro de catre dumneavoastra este conditionata de respectarea conditiilor generale de acces si de utilizare detaliate mai jos („Conditii generale”), precum si de respectarea ansamblului de legi aplicabile. Atunci cand accesati site-ul, cand il parcurgeti si il utilizati, dumneavoastra acceptati implicit si neconditionat Termenii si Conditiile Generale, care prevaleaza asupra oricarei alte intelegeri pe care ati putea s-o aveti cu www.bateriimoto.ro (VESNA GC SRL).

Drepturi de proprietate intelectuala; drepturi de autor asupra informatiilor existente pe site
Toate lucrarile integrate in acest site sunt proprietatea VESNA sau a unor terti care au autorizat VESNA sa le utilizeze. Unele imagini, folosite ca simboluri, sunt proprietatea unor terti care si-au pus la dispozitie lucrarile pentru a fi folosite cu titlu gratuit (freepik.com, dreamstime.com).
Reproducerile, pe hartie sau digitale, ale site-ului sus mentionat si/sau ale informatiilor si/sau produselor care sunt reproduse pe site sunt autorizate cu conditia ca acestea sa fie destinate unei folosinte strict personale, excluzand orice utilizare in scopuri publicitare si/sau comerciale si/sau de informare, astfel incat sa se conformeze dispozitiilor legislative privitoare la proprietatea intelectuala.
Cu exceptia dispozitiilor de mai sus, orice reproducere, prezentare, utilizare sau modificare partiala sau integrala a site-ului , indiferent prin ce procedeu ori pe ce suport, a diverselor produse care il compun, fara a se fi obtinut in prealabil autorizatia de la VESNA, este strict interzisa si constituie INFRACTIUNE ce se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Informatii despre produse si servicii. Drepturile comerciantului
Conform articolului 64 din OG 99/2000, art.64, VESNA are obligatia de a aduce „cu buna-credinta la cunostinta consumatorului, la solicitarea acestuia, pe langa informatiile furnizate prin etichetare, marcare si ambalare si informatii corecte si utile privind caracteristicile produsului sau serviciului, conditiile de vanzare si modul de utilizare.”
Caracteristicile generale si imaginile produselor comercializate in Romania, prezentate pe site, sunt conforme cu realitatea si apartin VESNA. Acestea sunt existente la momentul redactarii sau actualizarii diferitelor pagini ale site-ului si pot fi verificate utilizand trimiterile catre firmele producatoare.
VESNA isi rezerva dreptul de a modifica/actualiza informatiile ce figureaza in prezentul site pe internet, fara preaviz, tinand cont de trasatura interactiva a site-ului.
Preturile sunt afisate in moneda nationala – RON. Preturile contin TVA.
Preturile nu contin taxa de transport si alte taxe secundare (precum taxa de depozit de 10% -pentru nepredarea acumulatorului vechi la schimb, taxa de service sau alte taxe aferente serviciilor prestate de VESNA la solicitarea clientului). Taxele secundare sunt afisate detaliat in pagina de Finalizare comanda sau se vor regasi pe documentul de achizitie, atunci cand serviciile solicitatate de client sunt personalizate (service, regenerare baterie etc). Costul de transport este mentionat separat. (sectiunea Livrare si pagina Finalizare comanda)
Ofertele speciale, reducerile si promotiile sunt in limita stocului disponibil si sunt marcate corespunzator.
Codurile de reduceri au termen de valabilitate si se pot folosi doar pentru comenzile online.
VESNA este la dispozitia ta pentru orice informatie, in special referitoare la tarife, la disponibilitatea modelelor prezentate, precum si la cele mai recente produse. VESNA informeaza imediat clientul privind finalizarea comenzii, trimitandu-i acestuia un email de confirmare ce contine numarul comenzii.
VESNA nu permite clientilor sa achizitioneze acumulatori moto fara ca acestia sa parcurga verificarea prealabila a recomandarii producatorului, prin motorul de cautare online pus la dispozitie sau fara ca acumuatorul sa fie compatibil cu vehiculul folosit. 
VESNA nu isi asuma responsabiliatea pentru comenzile nefinalizate intentionat sau nu, nici pentru erorile cauzate de conexiunea defectuasa la reteaua de internet. Doar comenzile in urma carora primiti un email de confirmare, se considera a fi finalizate cu succes si pot fi vizualizate de administratorii www.bateriimoto.ro. Va rugam sa verificati si sectiunea SPAM. In cazul in care nu primiti un email de confirmare in maxim 24h, va rugam sa ne contactati (office@vesna.ro)
VESNA isi rezerva dreptul de a modifica/actualiza informatiile ce figureaza in prezentul site pe internet, mai ales pe cele referitoare la caracteristicile tehnice, la prezentate si la preturi, in orice moment, fara preaviz, tinand cont de trasatura interactiva a site-ului.
VESNA isi rezerva dreptul de a publica doar comentariile decente, pertinente, legate de produsele comercializate pe site si de serviciile oferite.

Drepturile si obligatiile consumatorului / cumparatorului

Drepturile cumparatorului:
Cumparatorul are dreptul de a fi tratat cu respect, de a fi ascultat si corect informat asupra produselor, caracteristicilor si a preturilor produselor ce urmeaza a fi achizionate.
Cumparatorul se poate asigura de validitatea comenzii facute on-line, doar dupa primirea emailului de confirmare redactat si trimis automat de sistemul de administrare a site-ului. In caz contrar (neprimirea acelui email de instiintare/confirmare) indica nefinalizarea comenzii, fapt pentru care www.bateriimoto.ro nu o poate onora. Mentionam ca aceste situatii pot aparea fie dintr-o completare necorespunzatoare a campurilor necesare finalizarii comenzii fie datorita unei erori de trimitere si in acest caz, va rugam sa ne contactati (office@vesna.ro).
Cumparatorul are dreptul de a reclama bateriile cu defect de fabricatie si de a fi despagubiti conform normelor in vigoare si a celor ce privesc „garantia” unui produs (mai multe detalii gasiti in sectiunea Garantie). De asemenea, in cazul unei nemultumiri privind proasta functionare a unui produs, cumparatorul are dreptul de a trimite spre diagnozare acel produs, firmei vanzatoare. Mentionam, ca in aceasta situatie cheltuiala transportului va fi suportata de catre cumparator. In ambele cazuri, utilizatorul are obligatia de a prezenta produsele curate, in stare incarcata (valabil pentru acumulatori), impreuna cu certificatul de garantie, factura de achizitie si dovada diagnozarii/inspectiei (daca e cazul).
Cumparatorul are dreptul de a refuza un produs care prezinta urme vizibile de lovire, deteriorare de orice natura, modificarea dimensiunilor originale si de a face pe loc o plangere catre firma transportatoare (Curier), insotita de preferinta de imagini care atesta acea situatie. In aceasta situatia, va rugam sa trimiteti plangerea si catre www.bateriimoto.ro la office@vesna.ro
Cumparatorul are dreptul de a returna produsele achizitionate, in anumite conditii. Va rugam cititi informatiile din capitolul „Retur” >Politica de returnare a produselor.
Cumparatorul are dreptul de a-si expune impresiile legate de produsele si serviciile www.bateriimoto.ro
Cumparatorul are dreptul de a se indrepta inspre autoritatile competente, atunci cand considera ca VESNA i-a incalcat drepturile.
ANPC> Romania

Obligatiile cumparatorului

Cumparatorul are obligatia:
-de a cunoaste toate indatoririle care ii revin si informatiile furnizate de vanzator privind exploatarea produsului achizitionat
-de a trata cu respect vanzatorul
-de a informa corect vanzatorul despre produsele pe care doreste sa le achizitioneze
-de a furniza date corecte si complete despre datele de facturare si adresa de livrare
de a furniza date corecte si complete despre vehiculul pe care doreste sa monteze acumulatorul achizitionat, pentru a beneficia de garantie
-de a respecta comanda facuta si de a ridica produsul comandat
-de a achita produsul achizitionat
-de a exploata corespunzator produsul achizitionat inainte de a-l reclama pe motiv de proasta functionare
-de a prezenta vanzatorului, obligatoriu, actele de achizitionare si certificatul de garantie validat, in cazul unei reclamatii
-de a prezenta vanzatorului, produsul reclamat in stare integra, curat, fara urme vizibile de deteriorare
-de a suporta cheltuielile de transport in cazul unor reclamatii nefondate

Limitarea responsabilitatii

Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu. In niciun caz www.bateriimoto.ro nu va putea fi facuta responsabila pentru daune directe sau indirecte si in special pentru prejudiciul material, pierderea de date sau de program, prejudiciul financiar, rezultand din accesul sau utilizarea acestui site sau a tuturor site-urilor care sunt legate de el. Continutul site-ului este prezentat fara nicio garantie, de nicio natura.
Informatiile asupra serviciilor corespund unei definitii la momentul redactarii lor sau al actualizarii diverselor pagini ale site-ului; ele sunt oferite numai cu titlu informativ si deci nu sunt si nu trebuie sa fie considerate ca o oferta contractuala a produselor si serviciilor oferite de www.bateriimoto.ro. Erori sau omisiuni pot interveni. In cazul in care sesizati astfel de erori, am aprecia daca ni le-ati comunica, astfel incat sa fie remediate.
Accesul la serviciile prezentate pe site poate face obiectul unor restrictii. Trebuie deci sa va asigurati ca legea tarii de unde se stabileste conectarea va autorizeaza sa accesati site-ul nostru.
VESNA nu se face raspunzatoare pentru deteriorarile survenite in timpul transportului si mai ales dupa primirea coletelor cu produsele achizitionate. Recomandam clientilor de a refuza coletele desfacute sau care prezinta urme vizibile de lovire, deteriorare de orice natura, modificarea dimensiunilor originale si de a face pe loc o plangere catre firma transportatoare (Curier), insotita de preferinta de imagini care atesta acea situatie.
Pentru orice sugestie sau nemultumire, va rugam sa ne contactati.

Politica de facturare si plati

Conform legii 677/2001 din Romania privind comertul electronic, este necesara eliberarea unui document fiscal care sa confirme vanzarea unui anumit produs. Astfel, clientul este obligat de a furniza vanzatorului datele de facturare (persoana fizica sau juridica) pentru intocmirea acelui document (factura). In cazul achizitiei facuta pe persoana fizica, cumparatorul este obligat a pune la dispozitia vanzatorului datele personale (nume si prenume, CNP si/sau adresa completa din cartea de identitate). ATENTIE! In lipsa acestui act nu se poate acorda garantie pentru produsul respectiv.

Garantii

Garantia comerciala a bateriilor moto este valabila 6 luni de la data achizitionarii, indiferent de marca aleasa si in cazul respectarii conditiilor de depozitare, intretinere si exploatare. Mai multe detalii despre acordarea garantiei, gasiti la pagina Garantie. Certificatul de garantie oferit odata cu achizitionarea bateriei, trebuie validat (verificarea incarcarii instalatiei electrice a autovehiculului, la un service autorizat) si pastrat alaturi de factura de achizitie.
Bateria cu defect de fabricatie constatat in perioada de garantie, va fi remediata sau inlocuita gratuit cu o baterie de aceeasi capacitate, care beneficiaza in continuare de garantie pe perioada ramasa. In cazul in care nu exista stocuri disponibile care sa asigure inlocuirea acumulatorului reclamat in teremen de garantie, atunci cand se constata reclamatia ca fiind fondata, vanzatorul va restitui contravaloarea acumulatorului.
Bateriile reclamate vor fi tratate in conformitate cu Legea 449/2003 si OG21/1992 cu modificarile si completarile ulterioare. Pentru verificarea in termen de garantie, utilizatorul are obligatia de a prezenta bateria curata, in stare incarcata, impreuna cu cerificatul de garantie si actul aditional cumpararii bateriei (factura). Constatarile si mentiunile din certificatul de garantie se vor face numai de catre service-urile autorizate. Copiile acestor diagnozari vor fi trimise catre VESNA la office@vesna.ro

Anularea garantiei

Se pierde dreptul de garantie si nu se inlocuiesc bateriile in urmatoarele cazuri:
-nu sunt insotite de acte originale,
-lipsa, distrugerea sau modificarea datelor inscrise de producator pe baterie,
-nu prezinta viza de verificare a instalatiei electrice in termenul prevazut in certificatul de garantie,
-nu au rezolutia in clar „defect de fabricatie” aplicata de un service autorizat,
-au carcasele sparte (explodate),
-sunt inghetate sau au placile deformate dupa inghet,
-au fost folosite nerecorepunzator printr-o alegere diferita de specificatia tehnica a vehiculului,
-urme de supraincarcare (dopuri cu depuneri de masa activa, densitati variate de la un element la altul, electrolit colorat, nivelul electrolitului sub limita admisa (15 mm deasupra placilor), bac bombat/umflat.
-au urme de montaj necorespunzator (borne strambe, deformate sau chiar rupte)
-au urme de sulfatare
-au tensiunea in gol sub 8V

Atentie! Costurile de remediere ale eventualelor reclamatii nefondate vor fi suportate de catre client. Bateriile vor fi diagnozate exclusiv la un service autorizat sau la sediul firmei VESNA.

Politica de returnare
Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G. 130/2000 din Romania (aplicabila persoanelor fizice). Acestea se pot returna in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 5 zile lucratoare de la primire. Returnarea produselor se face pe cheltuiala clientului, folosindu-se acelasi serviciu de transport si aceeasi companie de transport prin care s-a facut expeditia. VESNA va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului, in conditiile in care produsul este in aceeasi stare ca la expedierea initiala. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Nu se accepta petru returnare produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, etc., cauzate de client sau de proasta manipulare a transportatorului.
Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, in urma unor notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform. Daca VESNA nu poate inlocui produsul cu unul conform, va restitui contravaloarea produsului.
VESNA poate percepe taxe suplimentare pentru returnarea produselor uzate, deteriorate, fara ambalaj etc., pentru aducerea lor la starea initiala. Aceste taxe pot avea o valoare cuprinsa intre 5-50% din valoarea initiala a produsului, in functie de gradul de afectare a formei initiare a produsului/coletului.

Promotii

Conform art.32 din OG 99/2000 din Romania, termenul „promotie” reprezinta „vanzarile cu amanuntul/vanzarile cash and carry/prestarile de servicii de piata care pot avea loc in orice perioada a anului, fara sa faca obiectul notificarii, cu conditia ca:
a) sa nu fie efectuate in pierdere;
b) sa se refere la produse disponibile sau reaprovizionabile, precum si la servicii vandute ori, dupa caz, prestate in mod curent;
c) produsele si serviciile promovate trebuie sa existe la vanzare pe durata intregii perioade a vanzarilor promotionale sau comerciantul va informa consumatorii ca oferta este valabila numai „ in limita stocului disponibil”.
VESNA asigura vizibilitatea pe siteul bateriimoto.ro a produselor aflate in promotii incluzandu-le in categoria care poarta numele sugestiv de Promotii/Reducere, marcandu-le cu semnul ofertei speciale sau cel al procentajului „%”. Aceste produse promotionale sunt insotite adesea si de text care subliniaza acea promotie (reducere de pret, livrare gratuita, etc)

Drept aplicabil

Prezentele Conditii Generale, precum si orice litigiu in legatura cu sau decurgand din clauzele acestor Conditii Generale sau din accesarea / functionarea / disfunctionalitatea site-ului se supun dreptului intern roman. Limba oficiala a Conditiilor Generale si a site-ului este limba romana. In caz de litigiu, numai instanţele romanesti vor fi considerate competente.
Actualizarea conditiilor generale
VESNA isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza in orice moment accesul la www.bateriimoto.ro, precum si Conditiile Generale. Aceste modificari si actualizari sunt opozabile/aplicabile utilizatorului de indata ce au fost postate pe site; prin urmare, utilizatorul trebuie sa se raporteze in mod regulat la aceasta rubrica pentru a verifica Conditiile Generale in vigoare.
Politica de confidentialitate (GDPR)
Va multumim.
Echipa VESNA