Garantie

Acordarea garantiei comerciale

Garantia comerciala a bateriilor moto este valabila 6 luni de la data achizitionarii, indiferent de marca aleasa si in cazul respectarii conditiilor de depozitare, intretinere si exploatare. Certificatul de garantie oferit odata cu achizitionarea bateriei, trebuie validat prin efectuarea verificarii incarcarii instalatiei electrice a vehiculului la un service autorizat si pastrat alaturi de factura de achizitie.
Bateria cu defect de fabricatie constatat in perioada de garantie, va fi remediata sau inlocuita gratuit cu o baterie de aceeasi capacitate, care beneficiaza in continuare de garantie pe perioada ramasa. In cazul in care nu exista stocuri disponibile care sa asigure inlocuirea acumulatorului reclamat in termen de garantie, vanzatorul va restitui contravaloarea acumulatorului.
Bateriile reclamate vor fi tratate in conformitate cu Legea 449/2003 si OG21/1992 cu modificarile si completarile ulterioare. Pentru verificarea in termen de garantie, utilizatorul are obligatia de a prezenta bateria curata, in stare incarcata, impreuna cu certificatul de garantie si factura fiscala/bon fiscal. Constatarile si mentiunile din certificatul de garantie se vor face numai de catre vanzator (VESNA).

Neacordarea sau anularea garantiei comerciale

Se pierde dreptul de garantie si nu se inlocuiesc bateriile in urmatoarele cazuri:
-nu sunt insotite de acte originale,
-lipsa, distrugerea sau modificarea datelor inscrise de producator pe baterie,
-nu prezinta viza de verificare a instalatiei electrice in termenul prevazut in certificatul de garantie,
-nu au rezolutia in clar „defect de fabricatie” aplicata de un service autorizat,
-au carcasele sparte (explodate),
-sunt inghetate sau au placile deformate dupa inghet,
-au fost folosite nerecorepunzator printr-o alegere diferita de specificatia tehnica a vehiculului,
-urme de supraincarcare (dopuri cu depuneri de masa activa, densitati variate de la un element la altul, electrolit colorat, nivelul electrolitului sub limita admisa (15 mm deasupra placilor), bac bombat/umflat.
-au urme de montaj necorespunzator (borne strambe, deformate sau chiar rupte)
-au urme de sulfatare
-au tensiunea in gol sub 8V

Atentie! Costurile de remediere ale eventualelor reclamatii nefondate vor fi suportate de catre client. Bateriile vor fi diagnozate exclusiv la un service autorizat sau la sediul firmei VESNA.